Hodnocení od p. učitelek z MŠ Mozatova

16.05.2016 19:45

 

Tř. Medvídků

 

 

V pátek 22.4.2016 nás navštívila p. uč. Míša Janů z Tuhnické mateřské školy se svým vycvičeným pejskem Arwenkou a svým projektem „Proti psímu kousnutí.“

Děti se naučily, jak se mají chovat v přítomnosti psa a jak eliminovat hrozbu jeho útoku. Byly velmi šikovné, vůbec se pejska nebály a dodržovaly všechny pokyny paní učitelky.

Na sobě si vyzkoušely, jak se mají před pejsky chovat (nekřičet, nedělat prudké pohyby, neubližovat pejskům, neutíkat před nimi,..) a chránit před případným napadením psem. Fenka Arwen je velice dobře cvičená, děti měly možnost zjistit, že i pejsek může být dobrým kamarádem.

Naše dnešní povídání a hraní s fenkou Arwen se všem dětem moc líbilo a budeme se těšit na další shledání.

Zapsala: Mgr. Petra Filková

 

 

Ve středu 13. 4. 2016 navštívila třídu KUŘÁTEK psovodka Michaela Janů se svojí čtyřletou fenkou Arwen – výmarským krátkosrstým ohařem.

V projektu proti psímu kousnutí – „Pes je kamarád s ostrými zuby“, byly děti vhodnou formou poučeny, jak se mají správně chovat v přítomnosti psa, aby ho nevyprovokovaly k útoku ( nesahat mu do jídla, nerušit psa při spaní, nebrat mu věci z tlamy, v jeho přítomnosti před ním neběhat, nekřičet, nedělat prudké pohyby ), případně, jak se zachovat, když už k napadení psem dojde ( zastavit se, kleknout si na kolena, stočit se do klubíčka a rukama si chránit krk )

Děti si pak mohly pohladit pejska na zádech a dát mu pamlsek z dlaně ( nesahat mu na hlavu – oči ani uši! ), poznávaly, jak pes vypadá, když je klidný a uvolněný, a tak se učily i psu důvěřovat.

Děti byly seznámeny i s tím, že nemají sahat na cizí psy bez svolení jejich „páníčka“, před přímým kontaktem se nechat pejskem nejprve očichat, a že není dobré, aby byly se psem o samotě bez dospělého.

Velká pochvala patří všem dětem ve třídě za skvělou pozornost a přátelské chování k psímu příteli!

 

Alena Pejšmanová