1. MŠ Karlovy Vary, Komenského 7 Příspěvková organizace Odloučené pracoviště Krymská 12

15.05.2014 21:47

29. 4. 2014- Broučková, Motýlková třída

V úterý jsme zavítaly s Arwen hned do dvou tříd v naší školce, v obou třídách jsme předvedly kurz pro 1. skupinu, tedy předškoláky.

 

V Broučcích už děti Arwenku znaly a tak věděly, jak se mají před pejskem chovat, mohli jsme proto rovnou začít. Lekce trvala 45 minut, ale uběhla jako by měla snad minutu. V Motýlcích jsme se museli s Arwen teprve seznámit, dva chlapečkové byli v přítomnosti „cizího“ pejska nejistí a jeden z nich dokonce poplakával, ale vše jsme mu vysvětlili a Arwenka si brzy získala i jeho přízeň.

Děti byly v obou třídách plně soustředěné a bylo na nich vidět, že je práce s pejskem baví. Na Arwen jsme si ukázali, jak se pejsek chová, když jsme divocí, a jak to udělat aby se zklidnil. Popsali jsme si různé fiktivní situace a hledali jejich řešení. Řekli jsme si jak se chovat pokud se chceme s nějakým pejskem seznámit a pak jsme si to na Arwen vyzkoušeli. Velkou odměnou pro děti bylo určitě to, když si mohly Arwen pohladit. Na konci celé lekce dostalo každé z dětí pamlsek, kterým mohly Arwen odměnit za její poslušnost. A jako třešničku na dortu předvedla Arwen i pár svých naučených kousků.

Fotky Motýlků na facebooku, Broučků/ na rajčeti